Datum 2023-06-13
Artikeltyp Porträtt

”En riktig bergochdalbana”

Kim Krig har läst Sjuksköterskeprogrammet.

– Jag tar med mig all kunskap jag fått till mig, alla underbara lärare och inte minst alla underbara studenter jag arbetat tillsammans med genom alla tre åren. Det har varit gånger jag velat ge upp helt och gånger det känts superbra, en riktig bergochdalbana, säger Kim Krig som läst Sjuksköterskeprogrammet.

Hur kom det sig att du valde att studera på MDU?

Jag har kollegor som har pluggat till sjuksköterska genom MDU och de var nöjda med utbildningen, sen är det enkelt att pendla mellan campus i Eskilstuna och Katrineholm där jag bor.

Hur känns det att ta examen?

Det känns overkligt, jag har pluggat i tre år och ska nu ut i arbetslivet. Det ska bli jätteroligt att arbeta med det jag har velat men såklart också väldigt nervöst.

Vad är det bästa med ditt program?

Att jag har lärt mig så otroligt mycket om hur jag kan hjälpa människor på bästa sätt både fysiskt och psykiskt. De bästa delarna har varit de praktiska lärosätten och alla VFU-platser jag varit på.

Vad har din studietid på MDU givit dig?

– Jag har utvecklats massor genom all kunskap jag fått och alla människor jag studerat med. Det har varit utvecklande både yrkesmässigt men också en personlig utveckling.  Jag är extremt glad och tacksam över att jag har gått utbildningen och klarat av den. Det har varit ett jättebra program med mycket lärdom och bra lärare.

Vad händer härnäst?

Jag börjar arbeta på akutmottagningen i Katrineholm och sen får vi se vad framtiden visar. Jag har haft ambulansen i sikte men man vet aldrig vad man bestämmer sig för.

Vad är ditt bästa minne?

När jag och min vän till slut blev klara med vårt examensarbete och kunde gå vidare, det var en rolig med jobbig uppförsbacke i utbildningen.

Vad vill du säga till alla som tar examen?

Så jävla bra jobbat, ni är bäst och kommer göra skillnad vart ni än arbetar!

Har du några tips till framtida studenter?

Kämpa på, även om det känns jobbigt vissa perioder så kommer det löna sig i slutändan. Det är bara att köra på.