Datum 2023-06-13
Artikeltyp Porträtt

”Att välja inriktning efter intresse lägger en bra grund för framtiden”

Josefin Alm har läst Språk- och kommunikationsprogrammet med engelska som profilämne.

– Det bästa med programmet är alla engagerade lärare som verkligen brinner för sina ämnen och det faktum att vi fått möjligheten att komma ut och praktisera. Det har även varit roligt att alla mina studiekamrater haft lite olika intressen och mål med utbildningen och att det finns möjlighet att välja inriktning efter intresse då programmet är väldigt brett och lägger en bra grund för framtiden, säger Josefin Alm som läst Språk- och kommunikationsprogrammet med engelska som profilämne.

Hur kom det sig att du valde att studera på MDU?

– Kommunikation och språk är något som alltid intresserat mig så när jag såg detta program vid MDU kändes det som ett självklart val att söka hit.

Hur känns det att ta examen?

– Jag känner mig otroligt glad och stolt över både mig och mina klasskamrater som nu har klarat oss igenom tre år av plugg. Det ska bli så roligt att få ge sig ut i arbetslivet på riktigt.

Vad har din studietid på MDU givit dig?

­– Min studietid har gett mig så mycket mer än jag någonsin kunnat tänka mig, vilket är något som jag speciellt fick uppleva när jag var ute och praktiserade. Där fick jag användning av det jag lärt mig under dessa tre år, både teoretiskt och praktiskt. Till exempel i vad jag skriver och på vilket sätt jag ska göra det på, i hur jag ska ta emot och gå tillväga när jag får eller ger feedback och hur jag målgruppsanpassar mina texter.

Vad tar du med dig från MDU?

– Jag tar speciellt med mig alla bra minnen med mina klasskamrater och min praktik som hjälpt mig komma in i arbetslivet på olika sätt.

Vad händer härnäst?

– Jag har fått sommarjobb på Västerås stads kontaktcenter, vilket känns väldigt roligt och intressant. Mitt drömjobb är en kombination av kommunikation och mänskliga rättighetsfrågor, så att jobba med mänskliga rättigheter som kommunikatör vore helt fantastiskt!

Vad är ditt bästa minne?

– Mitt bästa minne skulle jag säga är flera sammansatta tillfällen av plugg och skratt tillsammans med mina klasskamrater, speciellt efter att vi fick komma tillbaka till klassrummen igen efter alla zoom-lektioner under coronapandemin. Jag vill därför tacka mina studiekamrater för att ni hjälpt mig göra min studietid otroligt värdefull och rolig, även när det varit svåra tentor och uppgifter så har vi tagit oss igenom det tillsammans med hjälp av varandra och massa skratt.

Vad vill du säga till alla som tar examen?

– Stort grattis till oss! Tänk att vi har klarat alla tentor, redovisningar, rapporter och inlämningar. Nu har vi det roligaste framför oss vilket är att få använda allt vi lärt oss ute i arbetslivet.