Text

Datum 2023-03-14
Artikeltyp Aktuellt

Anmälan till utbildningar på MDU öppnar 15 mars

Anmäl dig till höstens utbildningar senast den 17 april

Den 15 mars öppnar anmälan till utbildningar på Mälardalens Universitet (MDU) som startar hösten 2023. På MDU läser närmare 20 000 studenter kurser och program inom design- och kommunikation, ekonomi, hälsa, teknik och skola samt kammarmusik och opera. Och nu till höstens utbildningsstart förväntas intresset för högre studier att öka.

– Vi tror att trycket generellt till universitetsstudier kommer att vara högt. Bakgrunden är det ekonomiska läget och en tuffare arbetsmarknad. Det är även större årskullar som slutar gymnasiet i år. Samtidigt som regeringens omställningsstöd lockar allt fler som befinner sig mitt i arbetslivet till att studera, säger Ammie Westbeck, chef för sektionen för antagning och examen vid MDU.

Nyheter för i år

I lärosätets utbud finns 52 utbildningsprogram på grundnivå, 27 på avancerad nivå och cirka 1 000 kurser. Nyheter för i år är utbildningarna visualisering och textdesign, civilingenjörs­programmet i tillförlitliga system samt en kompletterande pedagogisk lärarutbildning för förskoleklass- och årskurs 1-3. Andra populära utbildningar som går att söka till är socionom, sjuksköterska och civilingenjör - hela listan finns på mdu.se/utbildning Länk till annan webbplats.

Den som har frågor eller fortfarande är osäker på sitt utbildningsval kan besöka MDU:s Öppet hus i Västerås den 15 mars ellerFramtidsdagen i Eskilstuna den 30 mars Länk till annan webbplats.. Det går även att kontakta universitetets studievägledare Länk till annan webbplats. som kan guida rätt i den utbildningsdjungel som finns.

– Det är fanastiskt att studera. Hos oss möts tusentals individer varje dag. Unga vuxna eller äldre mitt i karriären, från jordens alla hörn, under samma tak. Välkommen till Öppet hus på vårt campus i Västerås eller Eskilstuna och upplev universitetsmiljön. Träffa andra studenter och oss som jobbar här. Och glöm aldrig att det är du som bestämmer vem du ska bli, säger Andreas Apell, projektledare studentrekrytering vid MDU.

Viktiga datum att hålla koll på

15 mars: Webbanmälan öppnar
17 april: Sista anmälningsdag
2 maj: Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse
21 juni: Sista kompletteringsdag
12 juli: Antagningsbesked med svarskrav
22 juli: Sista svarsdag
27 juli: Andra antagningsbeskedet