Text

Datum 2023-01-20
Artikeltyp Aktuellt

Från hårt arbete till en dag av glädje

Den 20 januari arrangerades tre avslutningshögtider för att tacka er studenter som valt att studera på MDU. Vi firade att ni bestämde er, tog klivet, utvecklade er själva och fick ny kunskap och nya perspektiv. Stort grattis till dig som tagit examen!

Avslutningshögtiden är ett tillfälle där vi tackar av och uppmärksammar de studenter som läst sin sista termin hos oss på MDU.

– Det ligger många år av hårt arbete bakom en utbildning på universitetsnivå och idag vill vi gratulera våra studenter som tagit examen. Jag tycker det är jätteroligt att vi kan samlas på plats och ha en festlig inramning till firandet. Jag hoppas också att vi kan samverka med våra studenter framöver, nu när dem blivit alumner, säger Martin Hellström, rektor på MDU.

Under dagen arrangerades tre avslutningshögtider med ceremoni, utdelning av blommor och diplom samt mingel med bubbel och snittar. Studenterna fick tillsammans med familj, släkt och vänner fira att studierna är avklarade och att det nu är dags för nästa kliv i karriären. Det fanns också möjlighet att föreviga dagen genom att besöka fotobåset, som skrev ut foton direkt på plats.

Konferencier Sara Olofsson

Rektor Martin Hellström

Studenter från Musik- och operahögskolan vid MDU

Enligt tradition höll bland annat rektor ett tal och studenter från Musik- och operahögskolan vid MDU framförde musikinslag. Även nyare programpunkter fyllde de tre ceremonierna.

– Vi ville att programmet skulle sprida inspiration och glädje. Vid den här avslutningshögtiden hade vi därför förmånen att lyssna till Elisabeth Wulff Sahlén som är lärare och en av mottagarna av pedagogiskt pris 2022. På plats fanns även specialistsjuksköterskan Eveline Jacobsson, som är alumn och varit sommarpratare i Sveriges Radio. Till sist avrundades ceremonin med en show av alumnen och stå-upp komikern Anna Karlsson, berättar Annsofi Söderholm, eventsamordnare på MDU.

Elisabeth Wulff Sahlén, lärare och mottagare av pedagogiskt pris 2022

Eveline Jacobsson, alumn och specialistsjuksköterska

Anna Karlsson, alumn och stå-up komiker

Tack för att du valde att studera hos oss. Lycka till med dina nya utmaningar och varmt välkommen tillbaka!

 • Datum 2023-01-19
 • Artikeltyp Porträtt

"Vi har slitit, kämpat och skrattat oss igenom timmar av övning"

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen ta examen, säger Agnes Envall Nilsson, som har läst fysioterapeutprogrammet med beteendemedicinsk inriktning. Agnes vill att alla ni som tar examen, klappar er på axeln och är stolta och nöjda över vad ni har åstadkommit.

om "Vi har slitit, kämpat och skrattat oss igenom timmar av övning"
 • Datum 2023-01-19
 • Artikeltyp Porträtt

"Jag har vuxit som människa"

– Nu efter studietiden ser jag livet ur ett annat perspektiv. Saker som varit viktiga tidigare, betyder mer nu när kan jag sätta dem i ett annat sammanhang, säger Andreas Thomson, som har läst Grundlärarprogrammet F-3. Ett av Andreas bästa minnen är samarbetet han haft med många lärare och studiekamrater på MDU.

om "Jag har vuxit som människa"
 • Datum 2023-01-19
 • Artikeltyp Porträtt

"Jag har fått verktyg för påverka elevernas lärande och framtid"

– Det ska bli roligt att komma ut och arbeta som lärare på riktigt och få prova det jag lärt mig under utbildnignen, säger Puck Engström som har studerat Grundlärarprogrammet F-3.

om "Jag har fått verktyg för påverka elevernas lärande och framtid"
 • Datum 2023-01-19
 • Artikeltyp Porträtt

"Jag har fått vänner för livet"

– Jag tar med mig fem och ett halvt års värdefulla kunskaper och underbara roliga minnen som jag alltid kommer att bära med mig, säger Esma Hasani som har studerat Ämneslärarprogrammet.

om "Jag har fått vänner för livet"
 • Datum 2023-01-19
 • Artikeltyp Porträtt

"Vi gjorde det till slut!"

– Alla sena nätter, tidiga tentamensmorgnar och ångestfyllda ögonblick var värda det hårda slitet. Grattis till alla oss, säger Fanny Wallroth som har läst Ämneslärarprogrammet.

om "Vi gjorde det till slut!"
 • Datum 2023-01-19
 • Artikeltyp Porträtt

"Vi har fått med oss en massa perspektiv på människan"

Ida Moilanen som har studerat Beteendevetenskapliga programmet menar att är bra att kunna anta olika perspektiv. Människor är komplicerade och påverkas av många saker runt omkring. Det är viktigt att inte stirra sig blind på ett perspektiv.

om "Vi har fått med oss en massa perspektiv på människan"
 • Datum 2023-01-20
 • Artikeltyp Porträtt

"Det är svårt att föreställa sig att man har tagit sig så här långt"

– Mina studier tar inte slut här utan jag kommer att söka mig vidare till en masterutbildning inom HR, vilket även är mitt framtida drömjobb, säger Nicole Hagberg som har studerat Beteendevetenskapliga programmet.

om "Det är svårt att föreställa sig att man har tagit sig så här långt"