Text

Datum 2023-01-20
Artikeltyp Porträtt

"Det är svårt att föreställa sig att man har tagit sig så här långt"

Nicole Hagberg

– Mina studier tar inte slut här utan jag kommer att söka mig vidare till en masterutbildning inom HR, vilket även är mitt framtida drömjobb, säger Nicole Hagberg som har studerat Beteendevetenskapliga programmet.

Hur kom det sig att du valde att studera på MDU?
– Eftersom upplägget på programmet tilltalade mig på flera plan och vidare har jag hört från en närstående att Mälardalens universitet ska vara en bra skola.

Hur känns det att ta examen?
– Det känns helt otroligt! Det är svårt att föreställa sig att man har tagit sig så här långt. Speciellt när man tänker tillbaka till det första året på universitet när allt kändes så nytt och överväldigande. Men nu är jag äntligen här!

Vilket program har du läst?
– Beteendevetenskapliga programmet.

Vad är det bästa med ditt program?
– Du lär dig att se människor och organisationer ur ett bredare och mer nyanserat perspektiv. Det är ett synsätt som du kommer att ha användning för såväl i yrkeslivet som privat.

Vad har din studietid på MDU givit dig?
– Min studietid på MDU har gett mig en större självsäkerhet kring mitt akademiska skrivande, men även en vilja att fortsätta studera och lära mig ännu mer. Personlighetsmässigt har jag även utvecklats där jag anser mig vara mer öppen och trygg i mig själv.

Vad tar du med dig från MDU?
– 3 otroliga år som har varit berikade med en massa kunskap och många fina vänner. Jag känner mig även stolt över mig själv att jag tog mig igenom distansstudierna som följde med coronapandemin, eftersom det var en utmaning.

Vad händer härnäst? Vad är ditt drömjobb?
– Mina studier tar inte slut här utan jag kommer att söka mig vidare till en masterutbildning inom HR, vilket även är mitt framtida drömjobb.

Vad är ditt bästa minne?
– Direkt tänker jag på rookieperioden under de två första veckorna av studietiden när jag fick träffa alla klasskamrater men även lära känna Moa, Rebecca och Elinor. Dem har följt med mig från dag 1 och jag är otroligt glad att de valde att gå samma år som mig. Världens underbaraste människor.

Vad vill du säga till alla som tar examen under avslutningshögtiden?
– Grymt jobbat till er alla! Att ni har tagit er så är långt är en riktig milstolpe som är värd att firas.