Text

Datum 2023-01-19
Artikeltyp Porträtt

"Vi har slitit, kämpat och skrattat oss igenom timmar av övning"

Agnes Envall Nilsson

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen ta examen, säger Agnes Envall Nilsson, som har läst fysioterapeutprogrammet med beteendemedicinsk inriktning.

Agnes vill att alla ni som tar examen, klappar er på axeln och är stolta och nöjda över vad ni har åstadkommit.

Hur kom det sig att du valde att studera på MDU?
– Jag valde att studera på MDU på grund av att jag är från Västerås och tyckte att det kändes perfekt att hitta ett program på hemmaplan som jag var intresserad av.

Hur känns det att ta examen?
– Det känns fantastiskt roligt att äntligen ta examen! Det har varit en lång och rolig tid, det känns underbart att äntligen vara i mål med utbildningen.

Vilket program har du läst?
– Jag har läst fysioterapeutprogrammet med beteendemedicinsk inriktning.

Vad är det bästa med ditt program?
– Jag tycker att det bästa med fysioterapeutprogrammet är att vi får blanda teori med praktik, att få tillämpa de teoretiska kunskaperna i praktiken och att hela tiden lära sig nya saker och utvecklas. Att det också är en familjär känsla på programmet, att alla hjälper varandra och lärarna är fantastiska.

Hur har du utvecklats och vad har du lärt dig?
– Jag har lärt mig otroligt mycket och kommer ta med många lärdomar framöver, alla fantastiska kurskamrater och roliga stunder vi haft tillsammans, vi har gjort allt ihop från start och nu har vi äntligen klarat det!

Vad händer härnäst?
– Efter examen kommer jag jobba på en klinik här i stan samt fortsätta jobba med ett fotbollslag som jag fått möjlighet att arbeta med under min studietid. Det finns många drömjobb! Jag ser denna utbildning bara som en biljett in i den riktiga världen och jag kan tänka mig att jobba med det mesta inom fysioterapi, alla delar har sin charm!

Vad är ditt bästa minne?
– Det finns så många att välja mellan! Men jag tar särskilt med mig alla stunder som vi i klassen har haft tillsammans i våra metodrum. Hur vi har slitit, kämpat och skrattat oss igenom timmar av övning.

Vad vill du säga till alla som tar examen under avslutningshögtiden?
– Jag vill önska alla som tar examen ett stort grattis och jag hoppas alla idag klappar sig på axeln och är stolta och nöjda över vad ni har åstadkommit, så bra jobbat!