Text

Datum 2023-01-19
Artikeltyp Porträtt

"Jag har vuxit som människa"

Andreas Thomson

– Nu efter studietiden ser jag livet ur ett annat perspektiv. Saker som varit viktiga tidigare, betyder mer nu när kan jag sätta dem i ett annat sammanhang, säger Andreas Thomson, som har läst Grundlärarprogrammet F-3.

Ett av Andreas bästa minnen är samarbetet han haft med många lärare och studiekamrater på MDU.

Hur kom det sig att du valde att studera på MDU?
– Jag bor i Västerås så det blev enklast helt enkelt.

Hur känns det att ta examen?
– Det känns fantastiskt och jag är stolt över att jag fixade det på ålderns höst :)

Vilket program har du läst?
– Jag har läst Grundlärarprogrammet F-3.

Vad är det bästa med ditt program?
– Det är en bred utbildning med fokus på människan och barns utveckling, till att bli självständiga individer ur ett samhällsperspektiv.

Vad har din studietid på MDU givit dig?
– Jag har vuxit som människa och ser livet ur ett litet annat perspektiv. Saker som varit viktiga tidigare finns kvar, men betyder mer nu när kan jag sätta dem i ett annat sammanhang. Det bygger mig som pedagog och medmänniska och gör livet bättre.

Vad tar du med dig från MDU?
– MDU är en bra skola och hade ett fantastisk lösningsfokus när pandemin slog till. Underbart att det fungerade så väl och att utbildningen inte tog allt för stor skada.

Vad händer härnäst?
– Jag har fått jobb som lärare och ledningsstöd till rektorn på Lidmanska gymnasiesärskola i Västerås. Mitt mål med utbildningen var att bli rektor, för att senare utveckla Västerås särskoleverksamhet till en ännu viktigare och bra arbetsplats än vad den är idag. Jag är glad över att ha fått ett så viktigt och betydelsefullt arbete efter examen.

Vad är ditt bästa minne?
– Känslan när sista tentan blev godkänd och det fantastiska samarbetet jag haft med så många lärare och skolkompisar på MDU.

Vad vill du säga till alla som tar examen under avslutningshögtiden?
– Var stolta över den prestation det är att läsa och plugga i 4 år. Se till att göra Sverige till ett ännu bättre land att leva och verka i. Se arbetet med att bygga upp våra framtida samhällsmedborgare som en ära, och ge allt för våra barns välmående.


  • Läs mer om avslutningshögtiden [länk]