Text

Datum 2023-01-19
Artikeltyp Porträtt

"Jag har fått verktyg för påverka elevernas lärande och framtid"

Puck Engström

– Det ska bli roligt att komma ut och arbeta som lärare på riktigt och få prova det jag lärt mig under utbildnignen, säger Puck Engström som har studerat Grundlärarprogrammet F-3.

Hur kom det sig att du valde att studera på MDU ?
– Jag valde att studerar på MDU för att det passade bra in i familjelivet och de erbjöd den utbildnignen som jag ville gå.

Hur känns det att ta examen?
– Skönt. Det ska bli roligt att komma ut och arbeta som lärare på riktigt och få prova det jag lärt mig under utbildnignen.

Vilket program har du läst?
– Grundlärarprogrammet F-3

Vad är det bästa med ditt program?
– Att jag har fått verktygen för hur jag ska kunna påverka elevernas lärande och framtid.

Vad har din studietid på MDU givit dig?
– Jag har utvecklats i min framtida arbetsroll genom att få en förståelse för hur elever lär sig och vilka svårigheter som kan uppstå. Jag har även utvecklats på ett personligt plan dels utifrån de erfarenheter som utbildnignen givit mig dels utifrån mina klasskamrater som delat med sig av sina erfarenheter.

Vad tar du med dig från MDU?
– Vänner för livet.

Vad händer härnäst?
– Jag har redan börjat jobba som lärare och för tillfället är det mitt drömjobb då jag arbetar i en liten undervisningsgrupp med elever som har särskilda behov. I framtiden tänker jag vidareutbilda mig till speciallärare inom matematik.

Vad är ditt bästa minne?
– Tentaplugg med den obligatoriska hotelnatten tillsammans med mina studiekamrater.

Vad vill du säga till alla som tar examen under avslutningshögtiden?
– Så grymma vi är som har klarat av utbildnignen tillsammans. Glöm aldrig att DU gör skillnad!