Text

Datum 2022-05-24
Artikeltyp Aktuellt

Vinnare i Pluggpeppen 2022 – Matematikerna!

Grattis till Matematikerna, som vann årets Pluggpeppen!

Efter en intensiv sista tävlingsdag vann Matematikerna till slut årets Pluggpeppen. Vi fick en pratstund med lagmedlemmen Sebastian Fredriksson, som även tagit flest individuella poäng av alla deltagare under hela tävlingsperioden.

Sedan starten den 11 april har cirka 500 studenter från 40 olika program registrerat sina träningspass i Pluggpeppen. Totalt har lagen samlat ihop 3 830 282 poäng genom att träna. Den 23 maj avslutades tävlingen och Matematikerna kammade hem segern med hela 24 515 poäng.

Sebastian läser teknisk matematik i Västerås och är just nu inne på sitt andra år. Det är även andra året som han deltar i Pluggpeppen. Denna gång bestämde han sig dock för att satsa och utöka träningsrutinen ordentligt.
– Jag är ganska aktiv till vardags och gymmar regelbundet. Under Pluggpeppen fastnade jag däremot för att spela padel, så det har blivit ”årets grej” för min del. Jag varvade allt med yoga för att behålla rörlighet och stabilitet, säger Sebastian Fredriksson.

Sebastian innan han började springa kvällsmilen.

När Pluggpeppen avslutades vid midnatt den 23 maj hade det loggats poäng in i det sista. Sebastian berättar om den nervkittlande och svettiga slutspurten.
– Mitt lag ledde ganska stort när dagen började så jag tänkte bara spela padel. Men vid 15-tiden såg vi att Indek hade gått om, så vi bestämde oss för att träna in i kaklet.

Han berättar att han gick direkt från padeln till gymmet, cyklade och sprang för att sen gå hem och fortsätta med styrketräning och yoga. Vid 22-tiden låg Matematikerna fortfarande efter Indek.
– Jag blev övertalad av en klasskamrat att köra på lite till, så jag gick ut och sprang en mil. Sen blev det en kamp mot klockan för att hinna hem och logga alla poäng innan mobilen dog. Men vi hann! De andra i laget körde på och tränade in i det sista de med. Idag kan vi knappt gå, säger Sebastian.

Att träna så pass mycket som Sebastian har gjort under Pluggpeppen funkade bra utan att studierna blev lidande. Men det fanns inte tid för så mycket annat.
– Mitt liv just nu har varit att plugga, träna och sova. Mot slutet dominerade träningen den mesta tiden, men jag har en hel vecka kvar till nästa tenta, och träning är ju fördelaktigt för studieprestationen, så det ordnar sig garanterat.

Sebastians bästa tips till de som vill skaffa sig en vinnande träningsrutin är att testa på olika aktiviteter tills man hittar det man tycker bäst om – på så vis blir träningen något man vill göra och längtar till.
– Sen vill jag också slå ett slag för de små träningstillfällena som dyker upp i vardagen, som att ta trapporna istället för hissen. Och se till att klappa dig själv på axeln varje gång du rör på sig – då peppar du dig själv att fortsätta!

Stort grattis till vinsten - vilket team ni är! Men, vi måste fråga – kommer du träna idag?
– Absolut inte! Nu ska jag vila i en vecka, avslutar Sebastian.

Det vinnande laget kommer att ta emot sitt pris och firas under Universitetsfesten den 3 juni.

Om Pluggpeppen

Pluggpeppen startade som ett sätt att ge programstudenterna vid MDU möjlighet att må bättre, få mer energi och känna mer gemenskap. Tävlingen utgår från forskning som visar att fysisk aktivitet ger stora hälsofördelar, både fysiskt och mentalt. MDU hoppas nu att alla studenter som deltagit fått inspiration till att fortsätta träna, eftersom alla som rör på sig är vinnare.

  • Datum 2022-05-24
  • Artikeltyp

Pluggpeppen!

Utmana dig själv, dina programkompisar och andra program i årets hälsoutmaning! Träna och registrera dina poäng i en app – vad du än gör får ditt lag att klättra i tabellen och dig själv att må lite bättre.

om Pluggpeppen!
Till toppen