Datum 2022-05-23
Artikeltyp Aktuellt

"Det är kul att Pluggpeppen ger oss studenter chansen att testa nya aktiviteter"

Laura Chan tävlar för ämneslärarna i Pluggpeppen.

Laura Chan är 22 år gammal och bor och pluggar i Eskilstuna. Ibland åker hon även till Västerås för studier. Just nu läser hon sitt tredje år på ämneslärarprogrammet med inriktning svenska/engelska och tävlar för ämneslärarna i Pluggpeppen. På fritiden sjunger hon och är simskolledare.

Lauras favoritträning är simning. Eftersom hon är simskolledare gillar hon föga förvånande att simma, och det gör hon två gånger i veckan.

– Jag tränar för att hålla igång och för att det ger mig en chans att träffa mina vänner som också simmar med mig. Det ger mig möjlighet att bygga upp min stamina och orka mer och längre, säger Laura Chan.

När Pluggpeppen drog igång förra året så testade Laura både padel och badminton vilket hon gillade, så det har blivit en hel del badminton med vännerna på fritiden. I år vill hon testa på klättring för att det verkade kul, och det gjorde hon.

– Det är kul att Pluggpeppen ger oss studenter chansen att testa nya aktiviteter. Pluggpeppen är ett bra initiativ till att röra på sig. Dels för att man blir motiverad av att klättra på tabellen samtidigt som man får den träning man behöver. Alla som deltar blir också motiverade till att röra på sig lite extra och det är ju toppen, säger Laura Chan.

Lauras bästa tips är att lägga upp ett bra träningsschema som funkar för dig och dina förutsättningar, och att äta bra. Det är också viktigt att se till att få tillräckligt med sömn, så det vill jag också slå ett slag för!

Det är Pluggpeppens sista dag och i skrivandets stund ligger ämneslärarna på plats 18. Det återstår att se om laget kan klättra högre upp i leaderboarden. Men alla har de vunnit, för alla blir smartare, gladare och roligare av att röra på sig.

• Datum 2022-05-24
  • Artikeltyp

Pluggpeppen!

Utmana dig själv, dina programkompisar och andra program i årets hälsoutmaning! Träna och registrera dina poäng i en app – vad du än gör får ditt lag att klättra i tabellen och dig själv att må lite bättre.

om Pluggpeppen!