Text

Datum 2022-01-21
Artikeltyp Aktuellt

Årets Alumn vill göra skillnad i människors liv

Eveline Jacobson, är Årets Alumn 2020.

Eveline Jacobson är Årets Alumn 2020. Titeln går till en tidigare student som varit en god ambassadör för MDU och en förebild som inspirerat andra.
– Det här är en fantastiskt fin utmärkelse och jag känner mig enormt tacksam, säger den tidigare sjuksköterskestudenten Eveline Jacobson, en vardagshjälte som i sin roll som intensivvårdssjuksköterska hjälper de värst utsatta patienterna.

Det är en sprudlande glad Eveline Jacobson som tar emot nyheten om att hon utses till Årets Alumn 2020.
– Det här är stort! Det känns chockartat och var inget jag hade förväntat mig, men jag är otroligt glad. Om man är ödmjuk och gör sitt bästa för att bli bra på något, kommer positiva saker att hända. Det vill jag skicka med till alla som läser det här, säger hon.

Priset delas ut under en digital avslutningshögtid i eftermiddag i samband med att de första universitetsstudenterna tar examen. Juryn består av representanter från MDU, näringsliv, offentlig sektor och Mälardalens studentkår.

– Att se hur studenter använder sin kunskap för att bidra till att förbättra vårt samhälle gör mig otroligt stolt. Eveline Jacobson har under pandemin inte bara gjort skillnad för de patienter hon mött, hon har delat med sig av sin kunskap, varit en tydlig röst i samhällsdebatten och berört mig och väldigt många människor i vårt land. Hon är en sann förebild och väl värd utmärkelsen Årets Alumn 2020, säger Paul Pettersson, rektor vid MDU.


Juryns motivering

Eveline Jacobson har läst både sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeutbildningen med inriktning mot intensivvård på Mälardalens universitet. Efter sin sjuksköterskeexamen jobbade hon på Mälarsjukhusets akutvårdsavdelning i två år innan hon valde att specialisera sig inom intensivvård. Sedan sin specialistsjuksköterskeexamen 2008 har hon jobbat med intensivvård för både barn och vuxna, med drivkraften att göra skillnad i människors liv.

Eveline visar ett stort engagemang för sitt arbete och är en stark röst för en yrkeskår som blivit enormt hårt prövad. Under pandemin har Eveline beskrivit intensivvården från insidan och öppnat upp en värld som för många var helt okänd. Hon har skapat förståelse, stolthet och tröst i en tid fylld av osäkerhet. Hennes program i sommar i P1 är ett viktigt tidsdokument som berört en hel nation.

Eveline har på ett föredömligt sätt kombinerat kunskaper med ett djupt engagemang för att göra skillnad, och är en mycket värdig mottagare av priset Årets Alumn vid Mälardalens universitet.


”Bli den bästa versionen av dig själv”

Eveline Jacobson vill passa på att göra ett medskick till alla studenter som tar examen och som nu kommer ut på en arbetsmarknad som i mångt och mycket präglas av pandemin.
– Se det här som en möjlighet att skapa något nytt och göra något ännu bättre. Fundera på vad du vill åstadkomma och vad du kan göra för att bli den bästa versionen av dig själv. Inga drömmar är för stora, avslutar hon.


Kriterier för utnämning Årets Alumn

  • Examen från MDU/MDH
  • Årets Alumn ska genom sitt yrke eller sina intressen ha bidragit till utvecklingen av näringsliv, offentlig sektor eller frivilligorganisationer.
  • Årets Alumn ska vara en förebild och inspiratör för presumtiva, nuvarande och tidigare studenter, samarbetspartner och allmänheten.
  • Årets Alumn ska vara en god ambassadör för MDU och bidra till att stärka universitetets varumärke.

På grund av pandemin kunde förra årets alumnceremoni inte genomföras, vilket medfört ett års eftersläpning. Priset för Årets Alumn 2021 kommer att delas ut under Avslutningshögtiden den 17 juni 2022.


Kontaktinformation