Datum 2022-12-21
Artikeltyp Aktuellt

Tänk på det här inför tentan

Student skriver tenta på papper

Kom ihåg att anmäla dig till tentan, och att avanmälan dig om du inte längre kan skriva.

Snart är det dags för tentaperiod. Glöm inte att anmäla dig till tentan och att även avanmäla dig om inte kan skriva – det ger oss möjlighet att minska pappersavfallet och vår påverkan på klimatet.

Det här behöver du tänka på inför tentan

• Anmäl dig i Ladok innan anmälan har stängt, senast 10 dagar innan tentamenstillfället.
  • Avanmäl dig även om sista anmälningsdagen passerat. För att vi ska kunna ge bästa möjliga service inför, under och efter tentatillfället är det viktigt att få veta hur många studenter som ska skriva tenta. Det ger oss också bättre förutsättningar till att minska antalet utskrifter som behöver kasseras.
  • Anmäla dig enbart till den ort där du ska skriva din tentamen (Eskilstuna, Nyköping eller Västerås).
  • Kom i god tid. Dörrarna till tentalokalen stänger 10 minuter innan tentan startar.
  • Insläpp till lokalen sker klockan 08:00–08:20 för tentor som är på förmiddagen, och klockan 14:00–14:20 för tentor som går på eftermiddagen.
  • Om du kommer för sent får du vänta till andra insläppet, alternativt vänta till nästa skrivtillfälle.
  • Du behöver ha med dig giltig legitimation för att få skriva tenta.
  • Läs informationen som finns på sidan Tentor vid MDU.

Hjälp oss med hållbarheten

Kom ihåg att avanmäla dig om du inte ska skriva tentan, även om sista anmälningsdatum passerat. På så sätt kan vi minska pappersavfallet och vår påverkan på klimatet. Tack!