Text

Datum 2021-05-26
Artikeltyp Aktuellt

Ulf Andersson invald som ny ledamot av European International Business Academy, EIBA Fellows

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Ulf Andersson, professor i företagsekonomi vid MDH, har blivit invald som ledamot i EIBA Fellows, som utmärks av enastående forsknings- och utbildningsresultat inom området International Business.

Ulf Andersson, professor i företagsekonomi vid MDH, har blivit invald som ledamot i European International Business Academy, EIBA Fellows. EIBA Fellows utmärks av enastående forsknings- och utbildningsresultat inom området International Business. EIBA Fellows består av seniora forskare som, individuellt och kollektivt, representerar det europeiska perspektivet inom det globala forskningsområdet International Business.

- Jag är hedrad över att blivit invald i en så distingerad samling forskare inom International Business. Jag sänder min tacksamhet till medförfattare och forskarkollegor som starkt bidragit till denna prestigefyllda utmärkelse, säger Ulf Andersson.

Ulf Andersson är även topprankad för sitt inflytande inom forskning om dotterbolag i multinationella företag och han är en av de mest publicerade forskarna i världen inom forskningsområdet multinationella företags dotterbolag. Hans forskningsområde rör kunskapsutveckling i internationella koncerner och hur den är beroende av kunskapsutvecklingen som sker i dotterbolagen. Forskningen visar hur dotterbolag blir viktiga i internationella koncerner på grund av sina initiativ inom teknik- och affärsutveckling i de lokala affärsnätverken, och bidrar till att säkerställa sysselsättning, lönsamhet och en positiv utveckling i industrin.

Kontaktinformation