Datum 2021-05-06
Artikeltyp Aktuellt

Svettas lite extra så kan Stadsmissionen hjälpa fler

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

En hand som lägger en påse ris i en påse

Fotograf: Daniel Gadd

Du har väl inte missat att Volvo Construction Equipment donerar 10 000 kr till Stadsmissionen i Eskilstuna om Pluggpeppen samlar in totalt 4 000 000 poäng till och med 17 maj. Vad kan då Stadsmissionen göra för pengarna? Vi frågade Helena Kalaitzis Barrögård, verksamhetschef.

– Pandemin påverkar utsatta grupper allra hårdast. Det handlar om människor som är hemlösa, men också om människor som lever på marginalen och drabbas ekonomiskt av sjukdom och arbetslöshet. I väntan på a-kassan tar pengarna helt enkelt slut. Ett tydligt tecken på det är att antalet människor som behöver matkassar har fördubblats under pandemin. Förutom mat för dagen hjälper vi till med ekonomiskt stöd och skuldrådgivning. En donation innebär självklart att vi kan göra mycket mer. 10 000 kronor räcker till en matkasse var för 25 barnfamiljer. Eller till hygienartiklar och varm mat till hemlösa. Så ett stort tack till Volvo CE och alla studenter som engagerar sig, säger Helena Kalaitzis Barrögård.

Ett träningspass för dig kan alltså göra skillnad för någon som drabbats hårt under pandemin. Så dra på träningskläderna för en sista kraftsamling!

Har du inte lämnat soffan än? Ingen fara, än är det inte för sent att anmäla sig. Och kom ihåg – all rörelse räknas och alla poäng gör skillnad. Nu kör vi ända in i kaklet!

Pluggpeppen!

Utmana dig själv, dina programkompisar och andra program i årets hälsoutmaning! Träna och registrera dina poäng i en app – vad du än gör får ditt lag att klättra i tabellen och dig själv att må lite bättre.