Text

Datum 2021-06-17
Artikeltyp Aktuellt

My har redan fått drömjobbet

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Nyutexaminerade My Lindström har redan fått drömjobbet.

My Lindström hade jobbat fyra år inom handeln och kände att det var dags att gå vidare i livet – att lära sig nya saker och få större utmaningar. Den sociala biten och kundkontakten i arbetet trivdes hon bra med, därför är det faktorer som spelar roll när hon söker nya jobb.

När My Lindström valde att studera föll valet på programmet högskoleingenjör i energiteknik, inriktning värmeteknik vid MDH.

– Att det blev just MDH var nog för att det fanns många intressanta tekniska utbildningar att välja på, samtidigt som jag inte ville flytta ifrån familj och vänner.

My är 26 år och uppvuxen i Eskilstuna. Där bodde hon till februari 2020 då familjen köpte hus i Valskog, Kungsör. De kände att de ville bo lite utanför och var helt enkelt färdiga med att bo i stan. På fritiden gillar hon att hålla på med växter och musik, sen blir det en del renoverande på huset när tiden finns.

Det bästa med utbildningen i energiteknik är variationen, säger My Lindström, och beskriver energiteknik som ett brett område med stora möjligheter:

– Vi behöver ju energi så gott som överallt, och man blir otroligt medveten om det i vardagen på ett annat sätt än innan. Jag gillar även kopplingen inom programmet till förnybara energikällor, programmet ligger rätt i tiden och känns relevant.

Utöver kunskaperna hon har lärt sig inom utbildningsområdet tycker My Lindström att studietiden på MDH har gett henne många erfarenheter:

– En hel del självdisciplin har krävts för att plugga på distans, vilket har varit nyttigt. Kritiskt tänkande och analyserande är egenskaper som jag kommer att ha nytta av oavsett vilket jobb jag har i framtiden. Det har helt klart varit en tid som har format mig till den person jag vill både vara och uppfattas som.

Bland det som My Lindström tar med sig från MDH finns vänner, en bra grund för den framtida karriären, nya intressen och många minnen. Även om pandemins påverkan på arbetsmarknaden har varit ett orosmoment inför examen upplevde inte My Lindström att det blev ett problem i slutändan. Nu väntar ett jobb som Product Application Manager på Uponor i Västerås.

– Jag kommer arbeta som produktspecialist inom tappvattensystem, vilket i alla fall just nu helt klart känns som drömjobbet. Det ska bli otroligt kul. Jag hade dessutom lyxen att få välja mellan två jobberbjudanden, avslutar My Lindström.