Text

Datum 2021-07-29
Artikeltyp Aktuellt

”Det var kul att få spåna fritt”

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Dahiana Cordero

Dahiana Cordero

Sättet hon använder färger på för att väcka känslor hos betraktaren var en av delarna som gjorde att Dahiana Cordero tog hem priset Bästa pitch i Idélabs idétävling 2021.

- Det känns superkul! säger Dahiana Cordero.

Dahiana Cordero berättar att hon är den typ av person som alltid har massa idéer men inte riktigt vet hur hon ska gå framåt. När hon såg idétävlingen kände hon att det var hennes tur och satsade hårt. Hon tyckte att beskrivningen av tävlingen kändes lockande då det inte fanns några begränsningar på hur idéerna skulle se ut.

- Det gjorde att jag vågade anmäla mig även om jag inte är en tekniknörd. Det var kul att få spåna fritt och att få använda hjärnan och tänka i flera led och olika steg, säger hon.

Det tog Dahiana Cordero några dagar att skapa sin pitch. Redan från början hade hon en tydlig bild av hur hon ville att den skulle se ut.

- Jag hade det ganska klart i huvudet vad jag ville skulle synas i filmen, tillexempel färgval och vilka känslor jag ville förmedla, säger hon.

Nu ser Dahiana Cordero fram emot att utveckla sin idé vidare och ta del av Idélabs processer.

- Det ska bli jättespännande att gå kurser på Idélaboch få lära sig mer om hur man startar upp företag och hur man går från idé till produkt. Det känner jag mig jättenyfiken på eftersom det är något som jag inte har gjort tidigare, säger hon.


Dahiana Cordero jobbar fortfarande på sin idé och kan därför inte avslöja exakt vad den handlar om.

Som vinnare av Bästa pitch fick Dahiana Cordero ta emot prispengar från Stiftelsen Brita och Otto Larsson minnesfond samt presentkort från Profeel.

Vinnare:
Bästa Pitch
Dahiana Cordero
Student
Specialpedagogprogrammet

Idélab

Idélab erbjuder studenter, forskare och övriga anställda vid MDU rådgivning inom ide- och affärsutveckling samt personlig utveckling – helt kostnadsfritt.

Läs mer