Text

Datum 2020-03-03
Artikeltyp Aktuellt

Forskare från MDH på IVA:s 100-lista även i år

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Tre forskare som tittar på en datorskärm i ett labb.

MDH:s forskning skapar värde för företag och samhälle i form av kunskap, processer, produkter och affärsutveckling.

På Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) 100-lista finns i år fyra av MDH:s forskningsprojekt.

Grattis till våra forskare inom projekten FREE, PROGNOSIS, Monitoring and Prediction through AI och Future-Proof Cities!

Projekten är utvalda av IVA för att de skapar värde för företag eller samhälle i form av kunskap, processer, produkter och affärsutveckling.

I år är andra gången som IVA släpper en 100-lista över aktuell forskning med affärspotential. Temat för 2020 är hållbarhet.

Framtidens energi

Jordens resurser är ändliga och världen står inför omfattande utmaningar. Att skapa en hållbar energiförsörjning är ett måste. MDH:s forskning inom Framtidens energi är internationellt erkänd och många projekt bedrivs tillsammans med näringslivet.

Läs mer

Inbyggda system

Forskningsinriktningen Inbyggda system fokuserar på att utveckla den teknik som används för att styra olika produkter som till exempel bilar, robotar och maskiner. Forskningen rankas internationellt bland de bästa i världen.

Läs mer

MDH:s utbildningar inom framtidens energi och AI

På MDH finns program inom bygg, data och nätverk, energi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system. Högskolan samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden. Vägen till ditt drömjobb börjar här.

Läs mer

IVA:s 100-lista

På IVA:s webbplats kan du se hela 100-listan.

Till IVA:s webbplats