Datum 2020-12-03
Artikeltyp Aktuellt

Proaktivt arbete för att främja ungas livssituation

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Bild på kamera som filmar programledarna för programmet Inkludera Mera

Se Inkludera Mera den 17 december klockan 10.00

Det tredje avsnittet i programserien Inkludera Mera 2020 handlar om proaktivt arbete för att främja barns och ungas livssituation, skola och hälsa. Som vanligt är det kostnadsfritt att delta.

Programserien Inkludera Mera 2020 – som anordnas av MDH:s centrumbildning Samhällskontraktet – sänder den 17 december sitt tredje och avslutande program för året. Det drygt timmeslånga programmet kommer att bestå av gäster i studion och förinspelade reportage på temat proaktivt arbete för att främja barn och ungas livssituation i Sverige.

I programmet får vi bland annat träffa Ola Mattsson från Rädda Barnen som kommer berätta om initiativet På Lika Villkor – en satsning för att stärka engagemang, delaktighet och inflytande bland barn och unga i Sverige. Inom ramen för På Lika Villkor bedriver Rädda Barnen i samverkan med andra aktörer olika typer av verksamheter för barn, ungdomar och föräldrar för att utveckla ett långsiktigt barnrättsarbete och åstadkomma förbättrade livsvillkor för barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden.

Se alla programdeltagare här.

Deltagande är kostnadsfritt. Se samtliga programdeltagare här.

Inkludera Mera avsnitt 3

Samhällskontraktet

En samverkansarena där Västerås stad, Eskilstuna kommun, Region Västmanland, Region Sörmland och MDH satsar på forskning och utveckling för att lösa gemensamma utmaningar.