Text

Datum 2019-09-23
Artikeltyp Aktuellt

Nytt teknikcenter bidrar till ökad samverkan

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

— Våra studenter och forskare kommer att få en helt annan dimension av närhet till våra industriella partners genom det nya teknikcentret. Det är något som vi har sett som en enorm fördel i den utbildning som vi erbjuder på grundnivå, men även inom det livslånga lärandet, säger Damir Isovic, akademichef vid akademin för innovation, design och teknik vid Mälardalens högskola (MDH).

Torsdagen den 26 september invigs det nya teknikcentret och på plats finns representanter från näringsliv och högskola. Teknikcentret är en satsning som har gjorts av Mälardalen Industrial Technology Center (MITC), Volvo Construction Equipment, Volvo Group Trucks Operations, GKN Driveline, Hexagon, Alfa Laval, Robotdalen och MDH. Syftet med teknikcentret är att skapa en mötesplats för att arbeta med gemensamma projekt.

— Teknikcentret är ett sätt för regionen att gemensamt öka takten i arbetet med utveckling, integrering och implementering av framtidens smarta tekniska applikationer och produktionsprocesser, säger Michael Rydell, verksamhetsledare för MITC.

Viktigt steg i teknikutvecklingen

Volvo Construction Equipment som är en av de aktörer som ha investerat i det nya teknikcentret ser nysatsningen som ett viktigt steg i teknikutvecklingen. Både inom produktion och nyutveckling mot de stora tekniska skiften som sker.

— Det nya teknikcentret möjliggör en mötesplats för snabbare kunskapsutbyte, där vi kan lära oss om de nya teknikerna, hitta nya samarbeten samt utbilda och attrahera nästa generations medarbetare. Vi tar med oss den forskning och utveckling vi gör tillsammans med MDH in i det nya teknikcentret så att kunskapen kan synliggöras för en bredare målgrupp, säger Anna Sannö, Research Strategy Manager på Volvo CE.

Under invigningen kommer representanter från samhälle, akademi och näringsliv kunna ta del av resultat från forskningsprojekt och presentationer. Invigningen startar med tal av Jimmy Jansson, kommunstyrelseordförande i Eskilstuna kommun.

Media är välkomna att delta vid invigningen, men behöver anmäla sig via mejladressen ulrika.strand@mitc.se

Plats: John Engellaus Gata 1

Tid: 15.00

För mer information, vänligen kontakta
Anna Bird, verksamhetsledare MITC på MDH, anna.bird@mdh.se, 073-662 06 54

Kontaktinformation